Over duurzame inzetbaarheid en de Kunst

Posted by Merel

Duurzame inzetbaarheid is een thema wat bij steeds meer organisaties op de agenda komt. Waarom juist nu? Onze maatschappij verandert razendsnel. Niets is meer zeker. Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zoals flexibilisering, vergrijzing, robotisering, wetgeving (tot 67 jaar doorwerken) en globalisering doen een beroep op het aanpassingsvermogen van zowel werkgevers als werknemers. Om contuiniteit in werk en inkomen te kunnen blijven garanderen.

Werknemers en werkgevers hebben hierin een gedeeld belang. Dit vraagt om een pro-actieve houding, eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen, goed werkgeverschap en werknemerschap dus. Beide partijen zullen samen moeten werken aan het bevorderen van vitaliteit, competentie- en talentontwikkeling en betrokkenheid om allebei toekomstbestendig te blijven.  Werkgevers doen er verstandig aan om hun werknemers te faciliteren op dit gebied. Deze investering loont in de vorm van een hogere betrokkenheid en productiviteit van medewerkers en een lager verzuim. En het is bovendien een vorm van MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Bij MARK vinden we dat investeren in duurzame inzetbaarheid een maatschappelijke verantwoordelijkheid is. En we realiseren ons terdege dat nog lange niet iedere werkgever zover is. Zolang de individuele opleidingsovereenkomsten nog bestaan, met bijbehorende terugbetalingsregelingen hebben we helaas nog een lange weg te gaan. Onze visie is dat je beter kunt investeren in een medewerker die op termijn vertrekt dan niet te investeren in een medewerker die blijft !! Zodat hij gedurende zijn dienstverband het beste van zichzelf geeft en vanuit eigen kracht waarde toevoegt en bijdraagt aan het realiseren van de organisatiedoelstelling.  Wanneer een medewerker na verloop van tijd naar een opvolgend werkgever vertrekt, dan lever je als oud-werkgever wel een veerkrachtige vitale medewerker af, die bovendien als ambassadeur voor jou blijft functioneren, zelfs na zijn dienstverband bij jou. Hoe mooi is dat? Dit vraagt alleen wel om een paradigma-shift onder alle werkgevers…

“MOETEN” HEEFT NOG NOOIT IEMAND GEMOTIVEERD!

Als je besluit om te gaan investeren in de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers, dan is het wel van belang dat je als werkgever bewustzijn ontwikkelt op “wat brengt mensen uit zichzelf in beweging”, “hoe beroer ik de aan-knop bij mijn medewerkers”, “hoe verleid ik hen om mee te gaan doen aan het met zorg ontwikkelde vitaliteitsprogramma?”. Want heb vooral niet de illusie dat 100% direct staat te trappelen. Dat levert alleen maar teleurstelling op. En motiveren van medewerkers werkt niet. Dat is een duw- en trekenergie. Waar je op uit bent is dat mensen zich bewustworden van het nut en de noodzaak van investeren in hun eigen vitaliteit. En dat ze uit zichzelf in beweging komen, gewoon omdat ze dat zelf graag willen! De eigen regie pakken. Dat vraagt van jou als werkgever om meesterschap in de “VERLEIDINGSKUNST”.

MARK voorziet in zowel kant- en klare vitaliteitsprogramma’s voor medewerkers alsook in trainingen zoals “leiding geven aan eigen regie” voor leidinggevenden, Leiderschapsontwikkeling, “de kunst van het verleiden” en programma’s die medewerkers bewust maken van “wat is vitaliteit eigenlijk, what’s in it for me? Waar kan ik zelf invloed op uitoefenen” etc.En uiteraard maken we het liefst alles voor jou op maat. Zodat het totale aanbod naadloos is afgestemd op het referentiekader en de behoeftes van jouw medewerkers. We zijn bovendien in staat om met behulp van een geweldige laagdrempelige methodiek, grote groepen mensen vanuit intrinsieke motivatie in beweging te brengen rondom het thema “vitaliteit”.

Wil je hier eens over in gesprek met 1 van onze Adviseurs? Mail of bel ons dan gerust voor het maken van een vrijblijvend verkennend gesprek.

Samen werken met MARK betekent dat de vitaliteit van jouw bedrijf er gegarandeerd met sprongen op vooruit gaat!

Met vitale groet,

namens het hele team van MARK in Company

Nicole van het Bolscher
Algemeen Directeur
M: 06-250 23321
E: nicole@markincompany.nl

Geef een reactie

Neem contact op
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding
Verzoek tot terugbetaling
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding