Algemene informatie

Algemene informatie

Ons hormoonstelsel, of beter gezegd het endocriene stelsel, is zo’n belangrijk onderdeel van ons lichaam. Uiteraard geld dat voor elk deel van ons lichaam, maar bijvoorbeeld je geraamte blijft doorgaans nogal stabiel mits het breekt.

Onze hormonen daarentegen zijn kleine boodschapper stofjes die als ze doen wat ze moeten doen, de juist boodschap over brengen. En je lichaam in balans laten zijn => Homeostase.

Ze regelen je temperatuur, stofwisseling, doorbloeding, zenuwgeleiding, menstruatie, bloedsuikerspiegel, slaappatroon, om zo een paar functies te benoemen.
Verder hebben ze invloed op onze groei en ontwikkeling. Zijn onmisbaar bij de voortplanting en ook de stofwisseling kan niet zonder.
En ze werken nauw samen met het zenuwstelsel.

Verloopt dit allemaal prima zit je lekker in je vel, hebt een gezond gewicht, prima humeur, ziet er uit zoals je leeftijd is of misschien zelfs iets jonger.
Maar, zijn de boodschappen  vervormd, worden totaal niet verzonden, of komen ze niet aan op de daarvoor bestemde plek, heeft dit (veel) gevolgen voor de gezondheid en vitaliteit.

In deze 2-daagse verdiepingscursus gaan we in op de basis werking van het endocriene stelsel. Elke orgaanklier wordt besproken met zijn functie, werking en de mogelijke disbalansen. Denk hierbij aan basis disbalansen die allen hun wisselwerking hebben op de gezondheid. Het is een fascinerende en heel uitgebreide materie. Die we op dag 1 in theorie gaan behandelen. Op dag 2 gaan we met de opgedane kennis, inzichten en wisselwerkingen oefenen in de praktijk met casuïstiek.

Resultaat

  • Je leert de anatomie van het endocriene stelsel
  • Je leert een deel van de fysiologie van het endocriene stelsel
  • Je krijgt inzicht in de werking en invloed die het heeft op je gezondheid
  • We gaan oefenen met de opgedane kennis middels casuïstiek
  • Je leert hoe je enkele disbalansen kunt verbeteren of oplossen met voeding
  • Je bent je bewust van het belang van een goed werkend endocrien stelsel
  • Je leert welke basis suppletie je in kunt zetten

De trainer

Astrid te Winkel

 

Astrid te Winkel verzorgt deze 2-daagse cursus. Ze is orthomoleculair en natuurgeneeskundig therapeut. Heeft een achtergrond in het bedrijfsleven maar werkt inmiddels alweer 12 jaar in haar eigen praktijk met de begeleiding van haar cliënten. Heeft daarnaast een detox kuuroord en is docent bij meerdere opleidingsinstituten.

Ze heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van gezondheid. Denk aan Orthomoleculair therapeut volgens de klinische psycho-neuro-immunologie, Darmtherapeut, Colonhydrotherapeut, Trainer Hormoonfactor, Psychologie & Communicatie, hartcoherentiecoach. En diverse toegevoegde educatie.

Haar passie, het spijsverteringsstelsel en de hele mens daarom heen. En ze neemt jou graag mee in het hormoonstelsel.

Certificaat

Na afloop ontvang je van ons een Certificaat als bewijs van deelname

Doelgroep & Programma

Voor wie is deze training geschikt?

Voor Leefstijl- en Vitaliteitscoaches die meer willen weten over de invloed van hormonen op de vitaliteit.

Opleidingsprogramma

Deze training bestaat uit een mooie mix van theorie en praktijk. Naast de uitgebreide theorie ga je oefenen met casuïstiek.

Data & locaties

Startdata & opleidingslocaties

Met enige regelmaat gaat deze training van start. We werken heel bewust met niet te grote groepen van minimaal 8 en maximaal 14 studenten om optimale interactie, maximale individuele aandacht, de hoogste kwaliteit en praktijkgerichtheid te kunnen garanderen.

Datum & Locatie:

Pro Elan: 23 en 24 november 2020

Investering

Investering

€ 395,- excl. 21% btw, inclusief onbeperkt koffie/thee/water.

Zoals je van MARK Academy gewend bent, werken we met zelf catering locaties. Er is een koelkast aanwezig voor de door jou zelf meegebrachte lunch.

Deze training gaat van start met minimaal 8 deelnemers (maximaal 14).

Onze partners

Wat anderen zeggen...

Overige opleidingen

BEROEPSOPLEIDING TOT PROFESSIONEEL TRAINER
BEKIJK DE OPLEIDING
Neem contact op
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding
Verzoek tot terugbetaling
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding
Where can i try on wigs?
Brazilian hair refers to the highest quality real human hair https://www.luxywigs.com wigs that can be colored, styled, washed and treated as you would your own hair.