Algemene informatie

Algemene informatie

☆☆ woensdag 18 september 2019 ☆☆

Systemisch werk in de vorm van familieopstellingen staat sterk in de belangstelling. Zelf besloot ik – na mijn eerste kennismaking met systemisch werk als representant – me direct aan te melden voor een jaaropleiding familie- en organisatieopstellingen.

Wat een impact en een geweldige aanvulling heeft dit “magische” werk op mij gehad. Ik pluk er nog dagelijks de vruchten van, zowel in mijn privé leven alsook in mijn werk.

Voor Leefstijl- & Vitaliteitscoaches is het een krachtige ervaringsgerichte interventie waarmee je helderheid kunt creëren op de belemmeringen voor gedragsverandering bij coachees en deze belemmeringen kunt doorbreken.

Wil je systemisch werk gaan inzetten tijdens je coachgesprekken, dan moet je goed weten wat je doet. Je opent namelijk de weg naar de informatie uit het wetende veld die in ons onderbewuste zit. Informatie over gebeurtenissen die we bewust of onbewust een veilige plek hebben gegeven. Opstellingen laten de bewuste en onbewuste realiteit zien, waar je vervolgens mee gaat werken.

Opstellingen werken diep door in het onderbewuste en zorgen voor een vergroting van het bewustzijn. Opstellingen kunnen confronterend zijn en thema’s raken die verband houden met ingrijpende gebeurtenissen, oftewel trauma.

Een familieopstelling biedt jou als Leefstijl- & Vitaliteitscoach de mogelijkheid om transformatieprocessen op diepgaand niveau te kunnen ondersteunen. Er zijn overigens veel verschillende manieren waarop opstellingen kunnen worden toegepast.

Deze introductietraining neemt je mee in de wereld van het systemisch werk. Je gaat allereerst je eigen systeem verkennen en zelf ervaren hoe opstellingen werken. Als coach is het van groot belang dat je inzicht hebt in je eigen “herkomst” en welke ervaringen jou hebben gemaakt tot wie je nu bent.

Inzicht in je eigen patronen maken je bewust van je eigen gedrag en acties. Dit is nodig om ook beter te begrijpen wat er gebeurt bij je coachees en wat er nodig is om je coachees te helpen.

Resultaat

• Je leert wat systemisch werk inhoudt, welke stromingen er zijn en waarvoor het wordt ingezet

• Je leert wat een familiesysteem is en wie er bij hoort

• Je krijgt inzicht in patronen uit je eigen familiesysteem

• Je leert hoe de menselijke psyche omgaat met ingrijpende gebeurtenissen

• Je krijgt inzicht in je eigen overlevingsstrategieën

• Je bent je bewust van wat je zelf wel en nog niet kunt met systemisch werk

• Je weet welke mogelijkheden er zijn om je verder te gaan ontwikkelen op systemisch gebied

De trainers

Sander en Cynthia HilkmanDeze training wordt verzorgd door Sander en Cynthia Hilkman. Zij volgden hun opleidingen tot systemisch coach en therapeut bij Jan Velsen en namen deel aan verschillende masterclasses, workshops en trainingen bij diverse instituten en opstellers.

Opstellingen maken een belangrijk deel uit van de coachtrajecten die ze in hun eigen praktijken uitvoeren. Samen begeleiden ze enkele honderden opstellingen per jaar, waarbij Sander de opstelling begeleidt en Cynthia representeert in de opstelling met de coachee.

Sander heeft de Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach en de Beroepsopleiding tot Professioneel Vitaliteitstrainer bij MARK Academy gevolgd. Hij werkt als systemisch vitaliteitscoach in zijn eigen praktijk VitalityNow en als coach/trainer bij MARK in Company. Cynthia is al meer dan 10 jaar werkzaam als coach in haar praktijk Life Power Services.

Certificaat

Na afloop ontvang je van ons een Bewijs van Deelname i.v.m. Permanente Educatie

Doelgroep & Programma

Voor wie is deze training geschikt?

Voor Leefstijl- en Vitaliteitscoaches die meer willen weten over systemisch werk, zelf willen voelen en ervaren wat de werking is van dynamieken en patronen in familiesystemen en meer inzicht willen krijgen in wat er gebeurt op de diepere laag.

Opleidingsprogramma

Deze training bestaat uit een mooie mix van theorie en oefeningen. Je gaat zelf echt aan het werk om te ervaren hoe opstellingen werken.

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

• Wat is systemisch werk?

• Welke stromingen en vormen van opstellingen zijn er?

• Waar kunnen opstellingen voor worden gebruikt?

• Trauma en overleven

• Je eigen familiesysteem

• Toepassing van opstellingen in de praktijk

• Vraag en antwoord

Data & locaties

Startdata & opleidingslocaties

Met enige regelmaat gaat deze training van start. We werken heel bewust met kleine groepen van minimaal 8 en maximaal 12 studenten om optimale interactie, maximale individuele aandacht, de hoogste kwaliteit en praktijkgerichtheid te kunnen garanderen. Groepen met minder dan 8 deelnemers kunnen worden samengevoegd met een andere groep om annulering te voorkomen.

Datum & Locatie:

De eerstvolgende training vindt plaats op:
woensdag 18 september van 09:30 – 17:30 uur

Landgoed De Stekkenkamp
Pro Elan in Ommen
Beerzerweg 5
7731 PA Ommen

Schrijf je in

Investering

Investering

€297,- excl. 21% btw, inclusief koffie/thee/water.

Wil je zelf een eenvoudige lunch meenemen?
Deze training gaat van start met minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Onze partners

Wat anderen zeggen...

Overige opleidingen

BEROEPSOPLEIDING TOT PROFESSIONEEL TRAINER
BEKIJK DE OPLEIDING
Neem contact op
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding
Verzoek tot terugbetaling
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding