WIE STAAT ER BIJ JOU OP NUMMER 1?

Posted by Merel

Ik weet nog goed dat ik een paar maanden na de geboorte van Daan met mijn pufclub vriendinnen deelde dat ik zo’n ontieglijke behoefte had aan IK-TIJD. Vrij besteedbare tijd, die niet op voorhand is ingevuld met “moetjes”, afspraken en to-do lijstjes. Gewoon helemaal voor mij. Ont-moeten, verstillen, zonder rol of pet op van moeder, vriendin/partner, ondernemer, coach. Even helemaal niks hoeven en in t moment stil kunnen staan bij de vraag: Waar heb ik nu zin in? Wat heb ik nu nodig?. Ik herinner me de wisselende uiteenlopende reacties op mijn statement nog als de dag van gisteren…Vooral ” nou schrijf die ik-tijd de komende 8 jaar maar op je buik”….

Ik kwam er toen achter dat niet iedereen diezelfde behoefte heeft. Of in ieder geval niet in dezelfde mate. Voor mij was zo af en toe een stiltedag voor mezelf, n weekje op reis in mijn eentje of detoxen met mijn vriendin Marianne toen al de gewoonste zaak van de wereld. Gelukkig voor mijn partner Ramon ook. Ook hij verlangt zo af en toe naar n dagje stilte in de natuur en gaat al sinds dat ik hem ken, zonder mij en de kids wandelen in de bergen.

Natuurlijk veranderde er een boel, vanaf het moment dat ik moeder werd. ‘S avonds overal afgekoelde koppen thee verspreid door t huis terugvinden in de eerste maanden, tja welke moeder herkent dat niet? Ik merkte aan mezelf dat 24/7 “u vraagt wij draaien” niet goed was voor mij. Als HSP raakte (en raak) ik nou eenmaal gauw overprikkeld. Daan (7 jr) is gezegend met dezelfde gevoeligheid. Ik heb hem al vroeg geleerd, dat t verstandig is om je zo af en toe ook even terug te trekken. Lekker lezen op zijn kamertje, om te voorkomen dat hij explodeert en buitensporig uit zijn dak gaat als de welbekende druppel zich aandient. Gewoon zijn met zijn eigen spulletjes om zich heen, in zijn eigen energie.

Ik kan wel juichen om t feit dat ik vanaf september MIJN EIGEN CHILLPLEK krijg in huis. En niemand vindt t raar. Straks heeft mama ook een eigen kamertje waar ze zich bij tijd en wijle even kan terugtrekken. Zonder rondslingerend speelgoed, lego chima monsters, vuile sokken van mijn 3 heerlijke mannen en met mijn favoriete wierook, kaarsjes, fijne bank, hoogpolig tapijtje, muziekje en sfeerverlichting. De kids vragen nu al of ze af en toe ook op mijn bank mogen lezen smile-emoticon

De moraal van dit verhaal? Wanneer zet jij jezelf op nummer 1? Of in ieder geval op een gedeelde 1e plaats? Aan mijn kids leg ik uit dat ik een nog betere mama kan zijn als ik af en toe een dagje ME-TIME plan. Kruis in de agenda, en een afspraak met mezelf.  Zo ook vandaag…..na een inspirerend gesprek bij Thermen Bussloo/Banyan Centre een paar opgietingen gedaan en lekker in stilte in “mijn” hangmat gelegen met “Brieven van mijn ziel (3) van Chantal van den Brink.

Op de achterkant van mijn “bestekje” bij de lunch stond heel toepasselijk: “Doe iets goeds voor je lichaam, zodat je ziel blij is erin te wonen”. So I did!
Nicole van het Bolscher | Algemeen Directeur MARK

Geef een reactie

Neem contact op
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding
Verzoek tot terugbetaling
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding