Hoe weet je dat MARK Academy de juiste opleider is voor jou? Waarin onderscheidt MARK Academy zich van andere opleider? Hoe ziet het leven van een MARK Leefstijl- & Vitaliteitscoach eruit? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord door vijf MARK Leefstijl- & Vitaliteitscoaches in de praktijk. Els, Sander, Annick, Birgit en Judith delen hun verhaal, het echte verhaal met hun maandelijkse vlogs. Volg ze hier!

Je bent van harte welkom in onze opleiding wanneer je over een HBO werk- en denkniveau beschikt. Daarnaast verwachten we een ijzersterke motivatie en een passie voor vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoaches die de Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach bij MARK Academy met goed gevolg hebben afgerond, worden op persoonlijke titel ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Stichting Post-HBO Nederland (SPHBO).

MARK Academy is geregistreerd bij het CRKBO. In het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs staan alle onderwijsinstellingen en docenten die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Kort Beroepsonderwijs.

Onze gediplomeerden kunnen zich na afstuderen op persoonlijke titel accrediteren bij de Beroepsvereniging voor Leefstijlcoaches, de BLCN. (www.blcn.nl) mits zij tevens over een HBO of WO diploma beschikken. Na inschrijving kunnen ze zich aanmelden bij het Kwaliteitsregister voor Leefstijlcoaches (Kabiz).

Natuurlijk kunnen onze gediplomeerden zich ook aansluiten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en zich daarna inschrijven voor het Kwaliteitsregister voor een EIA-keurmerk coaching.

De Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach is geaccrediteerd door:

KNGF (Fysiotherapeuten): 292 PE punten voor het kwaliteitsdeel van het register

Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) (Diëtisten): 116 PE punten

De Beroepsopleiding tot Leefstijl- & Vitaliteitstrainer is geaccrediteerd door:

Kabiz Leefstijlcoaches (BLCN): 56 PE punten

Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) (Diëtisten): 56  PE punten

Wij verzorgen de Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach op verschillende vitale locaties in Nederland: het zuiden, het midden en het noorden. Waar er eerder studenten uit het hele land naar Ommen kwamen, omdat dat onze enige locatie was. Studenten die van ver komen blijven vaak in de buurt overnachten, dit geeft vaak meer mogelijkheden voor wat betreft de aangeboden data. De opleidingsdagen zijn daarom geschakeld gepland. Het is gelijk een mooie reden om je even helemaal te onttrekken aan het dagelijks leven en je te richten op jezelf en de opleiding.

We bieden meerdere startmomenten per locatie aan. We werken met groepen van 8 tot 14 deelnemers en om te voorkomen dat er met studenten of data geschoven moet worden, geven de startmomenten per maand vrij. Mocht je liever in een groep starten op een andere locatie of in een andere maand, dan raden we je aan de website en onze Facebookpagina goed in de gaten te houden.

We raden je echt aan geen opleidingsdagen te missen, zoveel zijn het er niet en wat je mist is nauwelijks te compenseren. Inhalen bij andere groepen is meestal ook niet mogelijk, omdat alle groepen echt vol zitten. We kunnen niet het door ons gewenste kwaliteitsniveau handhaven als we hier teveel aan tornen. Daarbuiten zijn er ook echt modules waarbij het gewoon niet mogelijk is bij een andere groep aan te sluiten, vanwege de inhoud. Hiervoor is namelijk de veiligheid van de vertrouwde groep nodig om het proces niet te verstoren.

Mocht er onvoorzien echt een keer noodgedwongen een dag gemist worden, dan zullen we natuurlijk onze uiterste best doen om samen tot een goede oplossing te komen. Je mag in principe twee opleidingsdagen missen, mits niet van dezelfde module, om toch examen te mogen doen.

DUO verstrekt alleen Leven lang Leren Kredieten voor studies aan Hogescholen en Universiteiten (publieke sector). Wij als Post-HBO erkende opleider maken onderdeel uit van de private sector waardoor onze studenten helaas niet in aanmerking komen voor DUO.

We begeleiden je tijdens de opleiding in 3 rollen: ik als mens, ik als integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach én ik als ondernemer. Niet iedereen wordt na afstuderen ook zelfstandig ondernemer. In de zin van dat ze een eigen Leefstijlcoachpraktijk starten.

Sommige gediplomeerde integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoaches vervullen de rol van coach bij hun werkgever in loondienstverband of verhuren zich als freelancer. Bijvoorbeeld aan Arbodiensten, gezondheidmanagementburo’s en zorgverzekeraars.

Wanneer je besluit om je te vestigen als zelfstandig ondernemer en een eigen praktijk te starten, bepaal je je eigen producten- en dienstenaanbod gericht op jouw ideale klant. De doelgroep waar je je het allerliefste op wilt gaan richten.

Vragen als: met wat voor mensen en coachvragen wil ik graag aan de slag en voor wie wil ik nou het verschil maken? En hoe ziet mijn aanbod er straks uit? Dit zijn vragen waar je in de opleiding actief mee aan de slag gaat. Dat is voor iedereen immers anders en dit is de vrijheid die je geniet als je eigen baas wordt.

Het is dus ook aan jou om een prijs te bepalen voor de vitaliteitsprogramma’s, coachtrajecten en/of workshops die je aanbiedt in jouw praktijk. Welk tarief voelt kloppend voor jou? Wat was je uurtarief als Professional voordat je de opleiding deed? Ga je een totaalpakket aanbieden, werk je alleen 1-op-1 als coach of ook met groepen? Hoeveel tijd heb je beschikbaar als zelfstandige en binnen hoeveel tijd moet je je salaris verdienen? Dit zijn allemaal variabelen die je gaat onderzoeken en beantwoorden voor jezelf tijdens de opleiding. Resultaat? Een kant-en-klaar ondernemersplan.

Als richtlijn voor een individueel coachgesprek hanteren we €80,- per uur excl. btw voor een particuliere klant en €120,- per uur excl. btw wanneer een werkgever het coachtraject betaalt.  Een coachgesprek duurt gemiddeld 1,5 uur.

Op dit moment nog niet. Echter, de verwachting is dat Leefstijlcoaching vanaf 2019 een plek krijgt in de basisverzekering bij alle zorgverzekeraars.

Zorgverzekeraar CZ heeft in 2014 het initiatief genomen voor een 3-jarige pilot. Om de lange termijn effectiviteit van leefstijlinterventies aan te tonen en om zodoende te komen tot een eenduidige financiering van leefstijlinterventies die landelijk toepasbaar.

De effecten van het programma zijn wetenschappelijk geëvalueerd in samenwerking met onderzoeksinstituut NUTRIM van de Universiteit Maastricht en de academische werkplaats Preventie Verzekerd; een samenwerkingsverband van CZ met de Universiteit van Tilburg (Tranzo).

Gedurende de pilot kregen verzekerden gedurende een langere periode van 7 tot 8 maanden individuele leefstijlcoaching in combinatie met groepsgewijze leefstijltrainingen aangeboden, om chronische ziekten te voorkomen of te stabiliseren.

De deelnemers aan deze pilot waren mensen met obesitas met een Body Mass Index (BMI) van 30 of hoger of mensen met overgewicht in combinatie met extra risicofactoren als diabetes en/of hart- & vaatziekten.

In september 2017 worden naar verwachting de resultaten van de pilot gepubliceerd.  Als alles volgens plan verloopt, kan de interventie Leefstijlcoaching per januari 2019 vergoed worden.  

Verwijzing naar een Leefstijlcoach die aangesloten is bij de Beroepsvereniging BLCN komt in beeld, wanneer alleen basis leefstijladviezen door een huisarts of Praktijkondersteuner niet voldoende blijken te zijn en er intensievere persoonlijke coaching nodig is om duurzame gedragsverandering te realiseren.

Individuele leefstijlcoaching versus groepsgewijze Leefstijltrainingen

Wij zijn er stellig van overtuigd dat individuele Leefstijlcoaching écht een ander beroep is dan het vak van Leefstijltrainer. Daarom hebben de meeste integraal Leefstijlcoaches bij MARK – naast hun Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijlcoach – ook de opleiding gevolgd tot Professioneel Leefstijltrainer. Dat maakt hen onderscheidend in de markt, naast hun integrale aanpak en hoge kwaliteit van hun interventies.

Een integraal Leefstijlcoach van MARK voert geen medische ‘behandelingen’ uit, maar coacht mensen naar een optimale totaalbalans en ondersteunt hen bij het vergroten van de positieve gezondheid.  Vaak zorgt dit ook voor het voorkómen van ziektes en/of het verminderen van klachten en symptomen.  Ze zijn gespecialiseerd in de Gecombineerde Leefstijl Interventie.

Onze coaches werken op 5 dimensies: op fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en zingevingsvlak waarbij het uitgangspunt is het aanspreken is van de eigen regie van de coachee. Wij werken dus vanuit een integrale visie op vitaal zijn en werken met onze coachees zowel op het niveau waar de symptomen zich als eerste laten zien, maar vooral ook aan de dieperliggende oorzaken van de disbalans.  

Een integraal Leefstijlcoach (GLI) van MARK werkt met intrinsiek gemotiveerde mensen die preventief willen investeren in een gezonde Leefstijl en vitaliteit.

Heb je bij de aanmelding van de Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach aangegeven dat je in termijnen wilt betalen, maar heb je je vergist en wil je alsnog liever in één keer betalen? Dit kan alleen gewijzigd worden wanneer je nog maar één termijn betaald hebt. Vul dan dit correctie formulier in.

Heb je een klacht, maar kom je er met MARK Academy niet uit? Meld dan jouw klacht bij een onafhankelijke commissie via het klachtenregistratieformulier. Lees hier meer over de procedure en de klachtenregeling.

Neem contact op
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding
Verzoek tot terugbetaling
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding