Visie

De coaches die door ons zijn opgeleid zorgen voor diepgaande en duurzame resultaten bij hun coachees. Ze werken allemaal op integrale wijze aan het optimaliseren van de totaalbalans en het vergroten van de vitaliteit. Ze coachen op 5 dimensies, te weten: IQ, EQ, SQ, FQ en de mate van pro-activiteit (eigen regie).

Voorbeeld uit de praktijk:
Trudy heeft al haar hele volwassen leven last van overgewicht en al meerdere pogingen ondernomen om het tij te keren. Van een cursus bij de Weight-Watchers tot aan individuele begeleiding bij een diëtist. Ook is ze af en toe voor een bepaalde periode lid van een sportschool en haakt daar meestal binnen 3 maanden weer af. Alles werkte voor Trudy, al was was het maar voor even.

Ze is het nu meer dan zat, want naast haar overgewicht is ze ook vaak moe, regelmatig gestrest, voelt ze zich schuldig naar haar gezin en heeft ze een hoge bloeddruk. Ze besluit een MARK coach in te schakelen en maakt een afspraak voor een uitgebreid intakegesprek.

Integrale vitaliteitscheck
Tijdens dit gesprek wordt de totaalbalans opgemaakt door middel van onze integrale vitaliteitscheck. Wat blijkt? Haar fysieke klachten worden voor een groot deel veroorzaakt door haar lage zelfbeeld, haar te grote verantwoordelijkheidsgevoel naar haar gezin waardoor ze zichzelf wegcijfert en slecht voor zichzelf zorgt. Trudy (h)erkent deze onderliggende oorzaken en begrijpt nu waarom het haar tot nu toe niet lukte om haar behaalde resultaten vast te houden. Ze snapt dat ze behalve aan haar “fysiek”, ook aan de bovengenoemde aspecten moet gaan werken, wil ze duurzaam in balans komen.

Ze is “op het eerste gezicht” fysiek uit balans, nl. 20 kg te zwaar (FQ). Een diëtist, een sportinstructeur of gewichtsconsulente gaat in dit soort situaties aan de slag met OF een beweegprogramma OF met het aanleren van een gezond voedingspatroon OF met een gewichtsbeheersingsprogramma.

De MARK coach aanpak
Wat de aanpak van de MARK coach zo uniek maakt is dat hij Trudy op al deze vlakken begeleiding biedt en dat is nog niet alles. MARK gelooft namelijk dat Trudy pas echt in balans komt als ze op integrale wijze wordt gecoacht. Hiermee bedoelen we het coachen van Trudy op fysiek, sociaal-emotioneel, spiritueel én mentaal vlak. Dus niet alleen werken aan de symptomen, maar juist ook aan de onderliggende oorzaken.

Er vindt actieve begeleiding plaats op die dimensies die direct aandacht nodig hebben en begeleiding met een ‘onderhoudskarakter’ voor die dimensies die niet direct aandacht nodig hebben. Aandacht voor het geheel zorgt voor balans en langdurig effect. Voorwaarde voor een succesvol coachtraject is wel dat Trudy voldoende pro-actief is en dat ze zelf achter het stuur gaat zitten.

Integraal Vitaliteitsmodel
Neem contact op
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding
Verzoek tot terugbetaling
Bedankt voor je bericht, we nemen contact met je op
Bedankt voor je aanmelding